top of page

גרירת משכנתא

גרירת משכנתא היא תהליך שבו לוקחים את המשכנתא הקיימת ומעבירים אותה לנכס חדש מבלי לסיים את החזר המשכנתא המקורית. כלומר, המלווה (הבנק או גוף פיננסי אחר) מאפשר ללווה להמשיך לשלם את החזרי המשכנתא שנלקחה על נכס שנמכר תוך כדי הסבת השיעבוד לנכס החדש, תחת אותם תנאים שהיו במשכנתא הקודמת.

 

כיצד גרירת משכנתא עובדת?

  1. העברת ההתחייבות: הלווה לא צריך לקחת משכנתא חדשה לנכס החדש, אלא פשוט "גורר" את המשכנתא הקיימת לנכס החדש, זה במידה ואין ללווה צורך בכסף נוסף.

  2. שמירה על התנאים: בדרך כלל, התנאים כמו הריבית, תקופת ההחזר ואורך המשכנתא נשארים כפי שהיו, כל עוד מדובר באותו סכום של הלוואה או תשלום המשכנתא.

  3. ביצוע הגרירה: תהליך הגרירה כולל אישור של הבנק להמשך ההתחייבות על נכס חדש, וכולל לרוב את ביצוע הערכת שווי הנכס החדש והסכמה של הבנק למעבר. על עו"ד של הלווה להעביר את מישכון הנכס בטאבו בגין ההלוואה, מהנכס הישן לנכס החדש.

  4. הוספת משכנתא: במידה וסכום ההלוואה המועברת לא מספיק לשם מימון רכישת הנכס החדש, אז הלווה יכול לקחת משכנתא נוספת בתנאים שייקבעו על ידי הבנק בתאריך לקיחת ההלוואה הנוספת.

 

יתרונות של גרירת משכנתא:

  1. שימור תנאים טובים: אם היו תנאים טובים במשכנתא הקודמת, למשל ריבית נמוכה או פריסת תשלומים נוחה, ניתן לשמור עליהם גם כאשר עוברים לנכס חדש.

  2. חיסכון בעלויות: גרירת משכנתא יכולה לחסוך בהוצאות הקשורות בלקיחת משכנתא חדשה כמו: עמלת פתיחת תיק, עלויות עו"ד, דמי הערכת שווי הנכס או עמלת פרעון מוקדם.

  3. פשטות התהליך: במקום להגיש בקשה חדשה למשכנתא, התהליך של גרירת משכנתא יכול להיות הרבה יותר פשוט ומהיר.

 

חסרונות של גרירת משכנתא:

  1. הגבלה על הנכס: לא תמיד אפשר לגרור משכנתא אם ערך הנכס החדש נמוך מההלוואה הקיימת, או אם יש שינוי במצב הפיננסי של הלווה.

  2. שינוי תנאים: יכול להיות שבמקרים מסוימים תנאי המשכנתא ישתנו, כמו ריבית שתתעדכן בהתאם לשוק או שדרוג התנאים.

 

כדאי להתייעץ עם יועץ משכנתאות או עם הבנק כדי להבין אם זהו פתרון מתאים, ולהשוות בין גרירת משכנתא לבין האפשרויות האחרות, כמו לקיחת משכנתא חדשה או מיחזור המשכנתא.

bottom of page